Winfactory logo - Terug naar de homepage
Onderhoud

Ga direct naar:
   Eigenschappen en Onderhoud NATUURSTEEN
   Eigenschappen en Onderhoud LAVASTEEN
   Eigenschappen en Onderhoud SOLID SURFACE
   Eigenschappen en Onderhoud MASSIEF EIKEN
   Eigenschappen en Onderhoud NATUURSTEEN TEGELS
   Eigenschappen en Onderhoud DOUCHE- EN STOOMCABINESNATUURSTEEN

Kenmerken en eigenschappen NATUURSTEEN

Het gebruik van natuursteen als bouwmateriaal is een oude traditie die duizenden jaren teruggaat. Een groot deel van de WIN Factory producten zijn vervaardigd uit natuursteen in combinatie met roestvrij staal, glas en hout. Natuursteen wat miljoenen jaren geleden gevormd is door moeder natuur. In combinatie met de kenmerken van de ambachtelijke vervaardiging is elk natuurstenen product eenmalig, hierdoor bent u altijd in het bezit van een unicaat. Dit natuurlijke materiaal kent zelfs binnen elke soort veel gevormde variaties zoals kleur- en structuurverschillen. Deze bijzondere kenmerken onderstrepen de echtheid en natuurlijke oorsprong van het materiaal. De geleverde natuursteen producten kunnen kleurverschillen vertonen t.o.v. de uitgereikte monsters of toonzaalproducten. Door de handmatige vervaardiging zijn minimale maattoleranties mogelijk en kan het tevens zo zijn dat een weinig water in het product achterblijft na gebruik. Deze product eigenschappen geven geen recht op een reclamatie aanspraak. Al deze materialen hebben een open structuur en vergen enig onderhoud.

In gebruik nemen en onderhoud NATUURSTEEN

Voordat u één van onze natuurstenen producten in gebruik neemt, adviseren wij nadrukkelijk het eerst te behandelen. Bij hardsteen mag u nooit middelen gebruiken die citroen- of andere zuren bevatten. Deze citroen-, fruitzuren en andere middelen die een chemische reactie veroorzaken met het in het hardsteen aanwezige kalk, zullen het onherstelbaar beschadigen. Stel het hardstenen product niet bloot aan extreme watertemperatuurwisselingen, heet water niet warmer dan 50 graden Celsius. Voor behandeling dient u het hardsteen te reinigen met schoon, warm water. Daarna goed laten drogen alvorens u gaat behandelen, aanbevolen wordt 1 à 2 dagen. Bij extreme vervuiling zijn er diverse mogelijkheden om het product alsnog te reinigen. Afhankelijk van de vervuiling zijn er diverse reinigingsmiddelen toepasbaar.

U kunt het hardsteen product op verschillende wijzen behandelen:

Impregneren met kleurverdieping (Akemi Kleurverdieper)
Om de steen een donkere en intensere kleur te geven kunt u een kleurverdieper toepassen. De graad van kleurverdieping is afhankelijk van de steensoort en kan per geïmpregneerd product afwijken. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Impregneren zonder kleurverdieping (Akemi Anti-Vlek Nano-Effect)
De steen behoudt zijn oorspronkelijke uitstraling en ondergaat geen tot geringe kleurverandering. Bijkomend geeft dit product een uitgesproken afparel-effect ("nano effect"). Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Periodiek Onderhoud (Akemi Triple Effect)
Voor de periodieke reiniging werken we met een product wat in één arbeidsgang niet alleen reinigt, maar ook onderhoudt. Buiten de reiniging wordt op een uitstekende manier de werkzaamheid van de impregnering ondersteund en aangevuld. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

 


 

LAVASTEEN

Kenmerken en eigenschappen LAVASTEEN

Het gebruik van natuursteen als bouwmateriaal is een oude traditie die duizenden jaren teruggaat. Een groot deel van de WIN Factory producten zijn vervaardigd uit natuursteen in combinatie met roestvrij staal, glas en hout. Natuursteen wat miljoenen jaren geleden gevormd is door moeder natuur. In combinatie met de kenmerken van de ambachtelijke vervaardiging is elk natuurstenen product eenmalig, hierdoor bent u altijd in het bezit van een unicaat. Dit natuurlijke materiaal kent zelfs binnen elke soort veel gevormde variaties zoals kleur- en structuurverschillen. Deze bijzondere kenmerken onderstrepen de echtheid en natuurlijke oorsprong van het materiaal. De geleverde natuursteen producten kunnen kleurverschillen vertonen t.o.v. de uitgereikte monsters of toonzaalproducten. Door de handmatige vervaardiging kan het tevens zo zijn dat een weinig water achterblijft in het product bij gebruik. Deze product eigenschappen geven geen recht op een reclamatie aanspraak. Al deze materialen hebben een open structuur en vergen enig onderhoud.

In gebruik nemen en onderhoud LAVASTEEN

Voordat u één van onze natuurstenen producten in gebruik neemt, adviseren wij nadrukkelijk het eerst te impregneren. De lavastenen producten hebben niet alleen een geweldig mooie, luxe uitstraling en design, maar dit stollingsgesteente is tevens niet kalkhoudend en dus zuurbestendig. Een eigenschap die het eindproduct ten goede komt. De zuren die verwerkt zijn in de diverse reinigingsmiddelen zullen het product niet aantasten. Stel het product niet bloot aan extreme watertemperatuurwisselingen, heet water niet warmer dan 50 graden Celsius.

Voor behandeling dient u de lavasteen te reinigen met schoon, warm water. Daarna goed laten drogen alvorens u gaat behandelen. Bij extreme vervuiling zijn er diverse mogelijkheden om het product alsnog te reinigen. Afhankelijk van de vervuiling zijn er diverse reinigingsmiddelen toepasbaar.


We adviseren de lavastenen producten op onderstaande wijzen te behandelen:


Impregneren met kleurverdieping
(Akemi Kleurverdieper)

Voor deze intens donkere lavasteen adviseren we de kleurverdieper toe te passen. De graad van kleurverdieping is afhankelijk van de steensoort en kan per geïmpregneerd product afwijken. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

 

Dagelijks onderhoud (Akemi Crystal Clean Spray)

Gebruiksklare reinigingsspray voor dagelijks verwijderen van lichte vervuiling en kalkaanslag. Geschikt voor alle natuur- en kunststenen, maar ook voor keramische oppervlakken, douchecabines en armaturen in uw badkamer. Uitermate geschikt voor zowel marmer en kalkhoudend natuursteen, als ook niet-kalkhoudend natuursteen. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

 

Tweemaandelijks onderhoud (Akemi Triple Effect)
Voor het frequent onderhoud werken we met een product wat in één arbeidsgang niet alleen reinigt, maar ook onderhoudt. Buiten de reiniging wordt op een uitstekende manier de werkzaamheid van de impregnering ondersteund en aangevuld. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

 SOLID SURFACE

Kenmerken en eigenschappen SOLID SURFACE

Solid Surface is een materiaal samengesteld uit een homogene mix van aluminium hydroxide en natuurlijke minerale vullers. Dit eco-vriendelijke en non-toxic materiaal is compleet recyclebaar. Deze duurzame producten hebben niet alleen een geweldig mooie, luxe uitstraling en design, maar zijn ook praktisch in gebruik. Het materiaal heeft een 100% gesloten oppervlakte en is hierdoor uitermate onderhoudsvriendelijk, goed reinigbaar en hygiënisch.


In gebruik nemen en onderhoud SOLID SURFACE

Onze Solid Surface producten zijn zeer makkelijk te reinigen met Crystal Clean, maar ook met reguliere schoonmaakmiddelen, zoals bijvoorbeeld CIF, en water met een zacht sponsje. De Solid Surface producten zijn bestand tegen een groot gamma van zuren. Aceton en nagellakremover kunnen echter vlekken veroorzaken op het materiaal die moeilijk of niet te verwijderen zijn. Verdere extreme vervuiling, hardnekkige vlekken en zelfs kleine krasjes zijn eenvoudig weg te werken met het meegeleverde polijstmateriaal in combinatie met water.

 MASSIEF EIKEN

Kenmerken en eigenschappen MASSIEF EIKEN

Massief eiken kent binnen elke soort veel gevormde variaties zoals kleur- en structuurverschillen maar ook nerven, noesten en haarscheurtjes. Deze bijzondere kenmerken onderstrepen de echtheid en natuurlijke oorsprong van het materiaal. Onder invloed van licht kan de kleur van uw eiken meubel enigszins veranderen. Onder invloed van vocht, droogte, kou en warmte kan het massief eiken gaan werken. Hierdoor kunnen scheurtjes en krimpnaden ontstaan of vervorming (kromtrekken) van delen. Deze materiaaleigenschappen geven geen recht op reclamatie en vallen buiten de garantie. De geleverde producten kunnen in kleur en structuur verschillen vertonen t.o.v. de uitgereikte monsters of toonzaalproducten.

 

In gebruik nemen en onderhoud MASSIEF EIKEN

- Voor een optimale montage dienen de wanden waarop geplaatst wordt vlak te zijn.

- Zorg voor een goede ventilatie en luchtdoorstroming in uw badkamer / de ruimte waar het meubel geplaatst wordt.

- Laat nooit natte of vochtige spullen in of op het meubel achter.

- Zorg ervoor dat er na gebruik geen water op het meubel blijft staan en er geen water achter randen achterblijft; maak dit goed droog.

- Gebruik nooit schuur- of agressieve middelen om meubelen te reinigen.

- Plaats een meubel nooit in directe omgeving van een bad of douche zonder een vaste scheidingswand; het meubel moet spatwatervrij hangen.

 NATUURSTEEN TEGELS

Impregneren TEGELS

Voor het impregneren van een natuurstenen vloer dient deze schoon en droog te zijn. Bij extreme vervuiling zijn er diverse mogelijkheden om de vloer alsnog te reinigen. Afhankelijk van de vervuiling zijn er diverse reinigingsmiddelen toepasbaar.


We adviseren de natuurstenen tegels op onderstaande wijzen te behandelen:


Impregneren zonder kleurverdieping
(Akemi Anti-Vlek Nano-Effect)

De vloer behoudt zijn natuurlijke uitstraling en ondergaat geen tot geringe kleurverandering. Bijkomend geeft dit product een uitgesproken afparel effect. Let wel dat er weinig product wordt gebruikt en steeds nat op nat behandelen (met een tussentijd van ± 15min.). Zeker na de laatste behandeling het overtollig product met een droge, zuivere doek verwijderen! Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

 

Impregneren met kleurverdieping (Akemi Kleurverdieper)

Om de vloer een donkere en intensere keur te geven, kunt u een kleurverdieper toepassen. De graad van de kleurverdieping is afhankelijk van de steensoort en kan per geïmpregneerd product afwijken. Let wel dat er weinig product wordt gebruikt en steeds nat op nat behandelen (met een tussentijd van ± 15min.). Zeker na de laatste behandeling het overtollig product met een droge, zuivere doek verwijderen! Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

 

Onderhoud TEGELS


New Black Basalt
(Gevlamd of Gezoet)

- Wekelijks onderhoud en reiniging met Crystal Clean. Dit reinigt de oppervlakken sneldrogend en sluiervrij.


Chinees Hardsteen
(Gezoet, Light Grey of Sandblasted)

- Wekelijkse reiniging met Crystal Clean. Dit reinigt de oppervlakken sneldrogend en sluiervrij.

- Frequent onderhouden met Steenzeep. Hierdoor komen de structuur en kleur van de steen beter tot uiting en behoudt en ondersteunt de impregnering van de steen (2x per maand).


Leisteen
(Multicolor, Montauk Black of Montauk Blue)

- Wekelijkse reiniging met Crystal Clean. Dit reinigt de oppervlakken sneldrogend en sluiervrij.

- Frequent onderhouden met Steenzeep. Hierdoor komen de structuur en kleur van de steen beter tot uiting en behoudt en ondersteunt de impregnering van de steen (2x per maand).


Kalksteen
(Sunny of Triesta)

- Wekelijkse reiniging met Crystal Clean. Dit reinigt de oppervlakken sneldrogend en sluiervrij.

- Frequent onderhouden met Steenpolish. Hierdoor komen de structuur en kleur van de steen beter tot uiting en behoudt en ondersteunt de impregnering van de steen (2x per maand).

 


 

DOUCHECABINES & STOOMCABINES

Reinigingsmiddelen DOUCHE- & STOOMCABINES

 

Stoombaden Ontkalker (1000 ml)

Verwijdert moeiteloos kalk en andere hardnekkige aanslag en verlengt daardoor de levensduur van uw installatie.

Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

 

Sanifresh Stoombadenreiniger (500 ml)

Gebruiksklare reinigingsspray voor o.a. uw stoombaden. Verwijdert moeiteloos alle kalk, zeepresten, huidtalgen en huidschilfers.

Let op: niet gebruiken op marmer of kalkhoudend natuursteen.

Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

 

Crystal Clean Spray (500 ml)

Gebruiksklare reinigingsspray voor dagelijks verwijderen van lichte vervuiling en kalkaanslag. Geschikt voor alle natuur- en kunststenen, maar ook keramische oppervlakken, douchecabines en armaturen in uw badkamer. Uitermate geschikt voor marmer of kalkhoudend natuursteen.

Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

 


 

Taalkeuze
Nederlands Click here to switch to English Duits

Category one Category one Category one Category one Category one Category one

Contact card:
WIN Factory
Grasbeemd 13
5705 DE Helmond
Postbus 183
5700 AD Helmond
KVK 17120657
Tel.: 0492-506150
Fax: 0492-506155
E-mail: info@winfactory.com
Website: www.winfactory.com